Projectweken De Culturele Haven van start

Sinds enkele weken bruist het weer op verschillende Flevolandse basisscholen: zij dompelen zich onder met de projectweken van De Culturele Haven. De basisscholen worden op zijn kop gezet en staan twee weken lang in het teken van Flevoland, de unieke poldergeschiedenis en kunst en cultuur. Tijdens deze projectweken gaan leerlingen uit Zeewolde, Lelystad, Urk en Dronten aan de slag met cultuurlessen op school. Ook komen er kunstenaars in de klas en gaan de leerlingen op excursie naar Batavialand, Land-art, BonteHond, De Meerpaal, Kubus, De Verbeelding en zeemanskoren.

De leerlingen toveren hun eigen school om tot een heus museum. Er zijn tentoonstellingen, theaterperformances en modeshows en alle gemaakte polderkunstwerken worden aan het eind van de twee weken aan ouders, broertjes en zusjes, vriendjes en klasgenoten gepresenteerd. Overigens werken enkele scholen uit Urk, Noordoostpolder en Dronten op geheel eigen wijze aan De Culturele Haven gedurende het schooljaar. Zij hebben dan wel geen projectweek, maar de leerlingen maken eveneens kennis met de unieke geschiedenis van Flevoland middels erfgoed en kunst.

De Culturele Haven is een doorgaande leerlijn voor cultuuronderwijs van Flevolandse bodem die ontwikkeld wordt door Kubus Lelystad, Bonte Hond, KAF en Nieuw Land. In De Culturele Haven leren kinderen over de unieke geschiedenis van Flevoland, in relatie tot de geschiedenis van Nederland en in relatie tot zichzelf en de kunst van nu. De multidisciplinaire leerlijn biedt cultuurlessen, workshops en excursies over erfgoed, theater, beeldende kunst en muziek. 

Nieuwe scholen kunnen vanaf schooljaar 2019/2020 deelnemen aan De Culturele Haven. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op via info@deculturelehaven.nl